Choose your language
Οδηγίες για την πρόληψη της μετάδοσης λοίμωξης Covid-19 και άλλων λοιμώξεων στα Νεφρολογικά Κέντρα «Φροντίς»

Οδηγίες για την πρόληψη της μετάδοσης λοίμωξης Covid-19 και άλλων λοιμώξεων στα Νεφρολογικά Κέντρα «Φροντίς»

Έχοντας υπόψιν μας τις καινούργιες συνθήκες οι οποίες δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας και κατόπιν σταδιακής εξόδου της πολιτείας από το lockdown, επανερχόμαστε υπενθυμίζοντας και παρακαλώντας για αυστηρή τήρηση των μέτρων ασφαλείας με στόχο την πρόληψη της μετάδοσης του καινούργιου κορωνοϊού αναμεσά μας.

Παρακαλούμε για:

1. Άμεση ενημέρωση σε περίπτωση που παρουσιάσετε: πυρετό, βήχα, δυσκολία στην αναπνοή, καταρροή, πονόλαιμο. Ενημερώστε  τηλεφωνικώς τους ιατρούς του κέντρου, πριν από την άφιξη σας στη μονάδα. Σε περίπτωση ύπαρξης στενών συγγενών ή συνοδών/ φροντιστών που νοσούν στο σπίτι, αποφύγετε την στενή επαφή μαζί τους και ενημερώστε μας, επίσης άμεσα, για την πορεία της ασθένειάς τους. Εννοείται ότι δεν συνιστάται να σας συνοδεύσουν στη μονάδα αιμοκάθαρσης.

2. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στην είσοδο και καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής σας στο Νεφρολογικό Κέντρο. Σύμφωνα με τις πρόσφατες οδηγίες του ΕΟΔΥ, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους, καθώς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Μην ξεχάσετε να τη φορέσετε και κατά τη διάρκεια της μετακίνησής σας προς και από τη μονάδα αιμοκάθαρσης, τόσο εσείς όσο και  ο συνοδός σας. Ωστόσο, υπενθυμίζουμε ότι η χρήση μάσκας από μόνη της δεν διασφαλίζει πλήρη προστασία και θα πρέπει να συνδυάζεται με τη λήψη και άλλων προστατευτικών μέτρων, όπως είναι η σωστή υγιεινή των χεριών και η αποφυγή στενών επαφών.

3. Κατά την είσοδό σας στο Νεφρολογικό Κέντρο θα υποβληθείτε σε θερμομέτρηση από το προσωπικό μας. Σε περίπτωση πυρετού θα οδηγηθείτε σε  ειδικά διαμορφωμένο χώρο για να εξεταστείτε από τους ιατρούς μας. Ωστόσο, η καθημερινή μέτρηση θερμοκρασίας σας στο σπίτι πρέπει να αποτελέσει πια συνήθεια, για την έγκυρη αντιμετώπιση του παραμικρού προβλήματος υγείας που μπορεί να προκύψει.

4. Πριν την είσοδό σας στον κύριο χώρο αιμοκάθαρσης, παρακαλούμε για σχολαστικό πλύσιμο των χεριών ή χρήση του αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος. Αποφύγετε να αγγίζετε με τα χέρια τη μύτη, το στόμα και τα μάτια σας.

5. Κρατήστε τις αποστάσεις ασφαλείας, τουλάχιστον 1,5-2 μέτρων μεταξύ σας.

Συνιστάται επίσης:

 • Να αποφεύγετε την επαφή με άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού, όπως πυρετό, βήχα, καταρροή
 • Να αποφεύγετε χώρους συγχρωτισμού, επισκέψεις κτλ
 • Να αποφεύγετε τις άσκοπες  μετακινήσεις

Υπενθυμίζουμε

Απαγορεύεται ρητά η είσοδος συγγενών/ φροντιστών  και συνοδών ασθενών στις αίθουσες αιμοκάθαρσης. Παρακαλούμε στις παρούσες συνθήκες πανδημίας να περιορίζουν στο ελάχιστο την παραμονή τους στα Νεφρολογικά Κέντρα.

Τα Νεφρολογικά Κέντρα Φροντίς  με υψηλό αίσθημα υπευθυνότητας, στα πλαίσια υψηλού επιπέδου  παροχών υγείας και αρίστης ποιότητας υπηρεσιών που προσφέρουν εδώ και χρόνια στον τομέα της αιμοκάθαρσης, ενημερώνουν ότι συνεχίζουν να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη εμφάνισης και  διασποράς οποιασδήποτε λοίμωξης, εξασφαλίζοντας την  υγεία των αιμοκαθαιρόμενων ασθενών τους.

Συγκεκριμένα παρέχουν:

 • Άμεση τηλεφωνική επικοινωνία με τους ιατρούς του κέντρου, τόσο για θέματα που σχετίζονται με τον νέο κορωνοϊό, όσο και για οποιοδήποτε άλλο επείγον ζήτημα.
 • Διαλογή ασθενών για έγκαιρη ανίχνευση συμπτωμάτων από το αναπνευστικό σύστημα.
 • Διαμόρφωση ειδικού χώρου αποκλειστικά για εξέταση και αντιμετώπιση ασθενών με ύποπτη συμπτωματολογία.
 • Εξασφάλιση χώρων αναμονής κατάλληλα διαμορφωμένων ώστε να εξασφαλίζεται η προβλεπόμενη απόσταση μεταξύ των ασθενών/συνοδών.
 • Ευρύχωρους θαλάμους αιμοκάθαρσης όπου εξασφαλίζεται απόσταση των ασθενών σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
 • Εγκαταστάσεις Κλιματισμού αερισμού και έξτρα εξαερισμού ειδικού τύπου της κορυφαίας εταιρείας DAIKIN εξασφαλίζοντας απόλυτα την υγιεινή στους χώρους των κέντρων μας.
 • Εξασφάλιση ειδικού εξοπλισμού ατομικής προστασίας προσωπικού και ασθενών σε περίπτωση ανάγκης.
 • Συνεχή καθαρισμό και τακτική ειδική απολύμανση των χώρων του Κέντρου με εκνέφωση

  Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020

image
Κλείστε Ραντεβού

ESPA